1/ Start met een salade, en maak je eigen dressing.

2/ Voeg groenten toe, je kan groenten grillen. En maak je eigen saté of kebab spiesen. Je kan ook gewoon een groente spiesje maken. Prima groenten hiervoor zijn rode ui, courgette en paprika.

3/Geen brood! Dit zijn snelle koolhydraten. Ter vervanging zou je rauwkost kunnen dippen in humus of quacamole.

4/Gebruik zoete aardappelen. Gepoft duurt dit ong. 30 min. Je kan dit ook als friet eten! Eerst 10 min koken, daarna goed droog deppen. Daarna doe je de aardappelen in een airfryer (of grillen), ze moeten niet op elkaar liggen. Daarna besprenkelen met olijfolie en doe er wat cajunmix over. In de oven op 200 gr, 20 min.

5/ Haal goed vlees en vis! Het liefst van gras gevoerd vee. Kijk eventueel naar vega “vlees” of balletjes falafel.

6/Maak de marinade zelf, zonder de E-nummers en suiker. Dat is echt veel lekkerder. Marinade maak je van tijm, honing, mosterd en sinaasappelsap. Een uur van te voren insmeren en laat het goed intrekken.

7/Maak de saus zelf, dit is in een handomdraai gedaan! Bijvoorbeeld knoflooksaus: 3 el. mayonaise, 1 el. yoghurt of koffiemelk, vers geknipte bieslook, kneepje honing en 2 teentjes knoflook persen.

8/Vermijd alcohol. Het zijn veel loze calorieën en het legt je vetverbranding stil. Drink water met munt, limoen of een ander stukje fruit erin. Dit is ook heerlijk verfrissend!

Laatste tip: drink niet tijdens je eten( wij noemen dit metselen ) maar drink daarvoor of daarna!

Veel BBQ plezier!