Pizzabodem van Quinoa.
Een quinoa bodem maak je door 150 gr quinoa te koken en te mengen met een ei. Vervolgens verspreid je de quinoa over een ronde bakplaat. Gaar die bodem op 160 gr in de oven en je pizzabodem is klaar. Deze bodem van quinoa scheelt de helft in kcal als de pizza uit de winkel 250 kcal
Pizzabodem van Groente,
Bijv. van bloemkool. Als je de roosjes van een halve bloemkool fijn maalt, gaart en het vocht er uitwringt met een theedoek kan je vervolgens de bloemkoolpulp mengen met ei,kaas en kruiden. Dit mengsel vorm je tot een pizzabodem. Alleen nog 20 minuten afbakken op 180 gr en je groentepizza is klaar. In deze bodem zit ongeveer 300 kcal, daarbij heb je het voordeel dat met deze bodem je dagelijkse portie groente binnen krijgt!
Gezonde topping voor de pizza;
Vervang mozzarella of geraspte kaas door huttekase zit minder vet in!Ipv spek of salami kun je beter kiezen voor achterham of garnalen.
Geen vlees of vis kan natuurlijk ook, kies voor noten,zaden en pitten, deze zitten boordevol met onverzadigde vetten en zijn super gezond!
Kies voor kruiden als basilicum of oregano ipv zout.
Bron GezondNU