Ingrediënten 

250 gr. kipfilet
1 el olijfolie
1 el kerriepoeder
500 gram witlof
100 ml creme fraiche
1/2 el citroensap

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de kipfilet in stukjes
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin
  • Bak een 1/2 el. kerriepoeder ongeveer 5 minuten mee
  • Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken
  • Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem
  • Schep het kipmengsel er boven op
  • Roer in een kom de creme fraiche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder en de helft van de kaas.
  • Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas erover. 
  • Schuif de schaal in de oven voor 20 minuten
Recept van Hans van den Bos