Ingrediënten
250 gr. kipfilet
1 el olijfolie
1 el kerriepoeder
500 gram witlof
100 ml creme fraiche
1/2 el citroensap
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd de kipfilet in stukjes
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipfilet zachtjes bruin
- Bak een 1/2 el. kerriepoeder ongeveer 5 minuten mee
- Maak de witlof schoon en snijd de struikjes in stukken
- Vet de ovenschaal in en verdeel de witlof over de bodem
- Schep het kipmengsel er boven op
- Roer in een kom de creme fraiche los samen met het citroensap, een 1/2 el. kerriepoeder en de helft van de kaas.
- Strijk dit mengsel over de witlof/kip en strooi daarna de rest van de kaas erover.
- Schuif de schaal in de oven voor 20 minuten
Recept van Hans van den Bos